MycoPlus®
Aan dit product zijn sporen van Mycorrhiza en nuttige bacteriën toegevoegd. Deze goede schimmels en bacteriën komen van nature voor op wortels van planten, waar ze een samenwerking aangaan met het wortelgestel. De schimmels zijn “gespecialiseerd” in het zoeken van voedingsstoffen. Hiervoor ontwikkelen ze vanaf de wortel een groot netwerk aan fijne schimmeldraden die water en voedingsstoffen optimaal opnemen en zeer efficiënt doorgeven aan de wortels van de plant. De schimmels worden hiervoor beloond door te profiteren van de suikers die geproduceerd worden bij de fotosynthese. De nuttige bacteriën leggen stikstof vast uit de atmosfeer en maken deze beschikbaar als voeding voor de plant.
Dit samenwerkingsverband zorgt dus voor een plant die beter profiteert van voedingsstoffen en hierdoor weerbaarder is tegen extreme omstandigheden en beter groeit (vb. fruitbomen met beter fruit, planten met meer bloemen, etc.). Waarom?
- Groter worteloppervlak
- Betere opname van water
- Betere opname van voedingsstoffen
- Vlugger sterkere planten
- Betere weerstand van planten door betere voedingsopname
- Betere structuur van de grond